Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Kamikaze culture

Σήμερα, λίγες ώρες μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία, παρατηρούσα την εξέλιξη της ισοτιμίας του Γιεν σε σχέση με τα άλλα κύρια νομίσματα και ειδικώς με το δολάριο ΗΠΑ και το Ευρώ.

Με το που μετεδόθησαν οι πρώτες ειδήσεις σχετικά με τον σεισμό, η ισοτιμία του Γιεν άρχισε να υποχωρεί. Δεν θέλει δα να έχει κανείς τελειώσει το London School of Economics για ν' αντιληφθεί ότι το κόστος των καταστροφών και αυτό από την διατάραξη της καθημερινής παραγωγικής διαδικασίας και οικονομικής ζωής θα έχουν επιπτώσεις στα «αποτελέσματα» της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Αλλά, όπως είπε και ο δικός μας ΓΑΠ, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές σκάνε μύτη και οι, περιφρονητικά συλλήβδην και αθρόως αποκαλούμενοι, "κερδοσκόποι". Και πρέπει για κάτι τέτοιες στιγμές να υπάρχει ένα "πιστόλι" για να την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η διαφορά μεταξύ ημών των ατυχών Ελλήνων, που το μόνο "όπλο" που διαθέτουμε είναι οι φτηνοί βερμπαλισμοί των κυβερνώντων μας και των δοκιμαζόμενων Γιαπωνέζων, είναι ότι οι δεύτεροι διαθέτουν όντως το ΟΠΛΟ που τσακίζει τα πλευρά των πραγματικών κερδοσκόπων.

Αποτελεί την σύγχρονη έκδοση των αεροσκαφών Zero χειριζομένων από επάξιους απογόνους των γνωστών Kamikaze.

Ακούει στο όνομα BoJ ή Bank of Japan.

Σε μία ώρα από το συμβάν βρισκόντουσαν ήδη στον "αέρα".

Το καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής περί την αγορά συναλλάγματος, όπως εγώ, από το ίχνος που άφησαν στα σχετικά διαγράμματα τιμών ισοτιμίας.

Ένα ίχνος σχεδόν κατακόρυφο.

Dive, dive, dive

Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές φίλτατε ΓΑΠ, όχι με κούφια λόγια για "πιστόλια" κ.λ.π.

Γιατί όπως ήξεραν στο Far West, όταν ο cowboy τραβάει πιστόλι, ή πυροβολεί ή το βάζει εκεί που όλοι γνωρίζουμε.