Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Μία πραγματική δημοσιο-υπαλληλική αγάπη

Σάββατο απόγευμα, λίγο πριν τις 5, στον αρχαιολογικό χώρο της Σπάρτης.
Εκεί που ευρίσκονται η αρχαία ακρόπολη και το θέατρο της πόλης.

Η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου ανοικτή, το φυλάκιο της εισόδου κλειστό, οι τουαλέτες -δίπλα στο φυλάκιο- κλειδωμένες.
Ψυχή ζώσα πουθενά. 
Ευτυχώς που η λάθρα "ζώσα" πινακίδα ήταν εκεί και από αυτήν μάθαμε ότι ο χώρος είναι επισκέψιμος μέχρι τις 6 μμ.

Επισκεφθήκαμε το θέατρο, που ευρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την είσοδο και κατά τις 6 παρά 20 επιστρέφοντας στην είσοδο, να 'σου ένα αυτοκίνητο απ' έξω με έναν άνδρα στο τιμόνι.
- Είσαστε ο φύλακας; ρώτησε η γυναίκα μου.
- Περίπου, απάντησε για να συμπληρώσει:
Είμαι ο σύζυγος της φύλακα, που τώρα είναι κάπου στον χώρο.

Πήραμε το αυτοκίνητό μας και στον δρόμο της επιστροφής προσπαθήσαμε να λύσουμε το μυστήριο της εξαφανισμένης φύλακος, κατά το πρότυπο του "The lady vanishes" του Alfred Hitchcock.

-Να δεις που την έχει κοπανήσει και έστειλε τον άντρα της για να κλειδώσει. Αυτός όμως είδε το αυτοκίνητό μας και μας περίμενε για να μην μας κλειδώσει μέσα
ήταν η πρώτη και πλέον προφανής εξήγηση.

Μετά όμως αισθανθήκαμε κάπως άδικοι ως προς την εξαφανισμένη φύλακα και βγάλαμε μια λιγότερο κοπανατζήδικη θεωρία:
Κάπου ακροβολισμένη ήταν η φύλακας, ο άντρας της ήρθε να την πάρει, ως συνήθως νωρίτερα από την λήξη του ωραρίου, είδε το αυτοκίνητο μας και της τηλεφώνησε για τα σχετικά.
Θα πρέπει βέβαια να ήταν εξαιρετικά ακρο-ακροβολισμένη ή εναλλακτικά η αλγοριθμική της νόηση ψαξίματος να είναι υψηλότερου βαθμού από τον στοιχειώδη: 
Ξεκινάμε το ψάξιμο από το πιο πολυσύχναστο σημείο, δηλαδή το θέατρο, και γι' αυτό δεν διασταυρωθήκαμε.

Τέλος όμως και σαν συνεπείς διακονητές της δημοσιο-υπαλληλικής κουλτούρας, καταλήξαμε στο αδηρίτως πασιφανές, ότι δηλαδή η φύλαξ ευρίσκετο κάπου εκεί όλη την ώρα και το ότι η άφιξη του άντρα της 20 και πλέον λεπτά πριν την λήξη του ωραρίου δεν επιδέχεται καμία άλλη εξήγηση από το πόσο πολύ την αγαπάει και πόσο βιάζεται να βρεθεί μαζί της.