Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ισπανική σοσιαλιστική κυβέρνηση μαθαίνει γρήγορα...

Είχαν και οι Ισπανοί σοσιαλιστές στο θέμα της μετανάστευσης τις "αυταπάτες της Τασίας" αλλά, όπως οι ειδήσεις δείχνουν, ανένηψαν σχετικά σύντομα.
Η αρχή έγινε όταν παίζοντας το: "εμείς που είμαστε καλοί" επέτρεψαν τον κατάπλου του πλοίου Aquarius, έμφορτο με μερικές εκατοντάδες μεταναστών που είχε "διασώσει" μεταξύ Λιβύης και Μάλτας και στο οποίο ο "ξενοφοβικός = κακός" Salvini δεν επέτρεπε να δέσει σε Ιταλικό λιμένα.
Αμέσως, όπως και στην περίπτωση Τασίας, το νέο διαδόθηκε:

"Η Ισπανία άνοιξε και σας περιμένει".

Σε λιγότερο από ένα μήνα, από την τρίτη θέση, όσον αφορά το πλήθος άφιξης μεταναστών, κατέκτησε -επαξίως- την πρώτη (μεταξύ τριών προσφιλών θαλασσίων διαδρομών ήτοι προς Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία).
Η είδηση στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω αναφέρει:

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο Μαροκινούς που θεωρούνται ύποπτοι για λαθρεμπόριο μεταναστών στην Ισπανία, χρεώνοντας περισσότερα από 700 ευρώ για τη διέλευση από το Μαρόκο.
Ένα ξύλινο σκάφος μήκους 7 μέτρων, το οποίο κυβερνούσαν οι δύο άνδρες με 21 αλγερινούς μετανάστες, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου, διασώθηκε έξω από την Ανδαλουσία στη νότια Ισπανία την Δευτέρα, αφού είχε αποπλεύσει από την πόλη al-Hoceima στο Βόρειο Μαρόκο την Κυριακή, σύμφωνα με δελτίο τύπου της αστυνομίας.
Οι δύο υπόπτοι φωτογραφήθηκαν από ισπανικό αστυνομικό ελικόπτερο, ενώ χρησιμοποιούσαν μια πυξίδα πλοήγησης, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην AFP, προσθέτοντας ότι ορισμένοι επιβάτες είχαν καταγγείλει τους δύο άνδρες παρά την επικρεμάμενη απειλή θανάτου στην περίπτωση που τους μαρτυρούσαν.
"Παίρνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και τους κάνουν να πληρώσουν μια περιουσία, εκτός από αυτό, παίζουν με τη ζωή τους επειδή τους μεταφέρουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, σε ένα μηχανοκίνητο σκάφος χαμηλής ισχύος, χωρίς φαγητό και με -στην καλύτερη περίπτωση- λίγο νερό ", πρόσθεσε.
Οι δύο άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία ανήκουν σε μια "εγκληματική οργάνωση" που ειδικεύεται στην εμπορία ανθρώπων στο Μαρόκο, κρατήθηκαν εν αναμονή δίκης αφού ανακρίθηκαν από την δικαιοσύνη.
Δεκαπέντε χιλιόμετρα διαχωρίζουν τις μαροκινές ακτές της Ισπανίας από το στενότερο σημείο των στενών του Γιβραλτάρ, και οι τοπικές μαφίες εκμεταλλεύονται αυτό για να περνάνε λαθραία τους μετανάστες.

Ίσως παρατηρήσατε τα bolt -που προσέθεσα- στην προηγούμενη είδηση.
Αν θέλετε να μάθετε τον λόγο, θα πρέπει να διαβάσετε την σχετική μου ανάρτηση (Μαρτίος 2016):
 Η λαγουδέρα, η λαγουδέρα όλα τα δείχνει.