Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η λαγουδέρα, η λαγουδέρα όλα τα δείχνει


Η αποθάρρυνση της παράνομης/παράτυπης διέλευσης των θαλασσίων συνόρων είναι σχετικά απλή υπόθεση, υπό την προϋπόθεση ότι  υπάρχει θέληση για κάτι τέτοιο.

Τα εφευρήματα περί βουλιάγματος και  πνιγμού των μεταναστών είναι  μόνον προσχήματα εν αμαρτίαις για να καλύπτονται πίσω τους ιδεοληπτικές Τασίες.

Η μέθοδος είναι απλή: 
Αύξηση του κόστους του εγχειρήματος.
Το αυξημένο κόστος θα ανοίξει άλλους φτηνότερους δρόμους.
Γιατί φαντάζεσθε ότι οι Δανοί ψήφισαν νόμο που τους επιτρέπει να κατάσχουν χρήματα, τιμαλφή και αντικείμενα αξίας διερχομένων προσφύγων/μεταναστών.
Είναι οι Δανοί λαός άκαρδων φασιστών ή ναζιστών; 
'Ετσι νομίζετε;
Απλά, ανεβάζουν το κόστος της διάβασης.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς προς την ίδια κατεύθυνση;

Να τηρήσουμε την υφιστάμενη νομοθεσία που εφαρμογή έχει σ' εμάς τους ιθαγενείς, αλλά όταν πρόκειται για  πρόσφυγες/μετανάστες, πέρα βρέχει.

Αν είχατε ποτέ φουσκωτό σκάφος θα ξέρατε τα ακόλουθα:

'Όταν σας βρει στην θάλασσα το Λιμενικό θα σας ζητήσει:
α) Για σκάφη μεγαλύτερα από τα λίγα μέτρα, ή μηχανές μεγαλύτερης ιπποδύναμης από λίγους ίππους, πτυχίο κυβερνήτη θαλασσίου μέσου. Δεν έχετε; Προβλέπεται πρόστιμο.
β) Για σκάφη ως το α) πρωτόκολλο πλήθους επιβαινόντων. Σας βρήκαν έχοντας πάνω στο σκάφος περισσότερους επιβάτες από όσους επιτρέπει το πρωτόκολλο; Προβλέπεται πρόστιμο.
β) Για σκάφη, ανεξαρτήτως μήκους, λεμβολόγιο  και άδεια εκτελέσεως πλόων. Δεν έχετε; Προβλέπεται πρόστιμο.
γ) Πλήρη και πρόσφατη συλλογή σωστικών μέσων. Δεν έχετε ή έχουν λήξει  οι ημερομηνίες των καπνογόνων ή των φωτοβολίδων; Προβλέπεται πρόστιμο.
δ) Πλέετε την νύκτα χωρίς φανούς σήμανσης; Προβλέπεται πρόστιμο.

Στην εφαρμογή τώρα.

Ένα drone λίγες εκατοντάδες μέτρα από την ακτή "υποδέχεται" το φουσκωτό φωτογραφίζοντας αυτόν που κρατάει πορεία (τιμόνι).
Με το που θα πιάσει στεριά το φουσκωτό, οι πρόσφυγες/μετανάστες στο hot spot για καταγραφή και αυτός στην φωτογραφία στο αυτόφωρο. Κατά μη-μαχητό τεκμήριο είναι ο κυβερνήτης του σκάφους. Πληρώνει τα πρόστιμα ή κρατείται.

Ας εφαρμοσθεί μερικές φορές, να μαθευτεί στους κόλπους των υποψηφίων προσφύγων/μεταναστών, να δούμε ποιός θα δεχθεί να κάνει τον πηδαλιούχο της επόμενης φουρνιάς. Αλλά πάλι, χωρίς κουμάντο στο πηδάλιο σκάφος δεν πλέει.

Και για όσους τώρα αρχίσουν την υπεράσπιση των διακινητών μέσα από την υποκριτικά κλαψιάρικη "ευαισθησία" του "γυναίκες και παιδάκια πνίγονται", μία κουβέντα:

Ο νομοθέτης που επέβαλε τα παραπάνω μέτρα (από α έως το δ ) έναν σκοπό είχε:
Να προστατεύσει τους επιβάτες, είτε από την δική τους απερισκεψία, είτε -κυρίως- από τους αδίστακτους οι οποίοι με σκοπό το κέρδος δεν διστάζουν να εκθέτουν ανθρώπους σε κίνδυνο.
Αυτοί που βγάζουν τα φουσκωτά στο πέλαγος δεν είναι ούτε προσφυγοπούλες ούτε προσφυγόπουλα.
Δουλέμποροι του κερατά είναι.
Μην -αφελώς- ρίχνετε νερό στον αδίστακτο μύλο τους.

Προσθήκη 2/4/2016
Από τον ιστότοπο astraparis.gr της Χίου:
".... και μάλιστα χθες οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Δασκαλόπετρα παρέμειναν στον χώρο του λιμεναρχείου Χίου.
Να σημειώσουμε ότι στο περιστατικό αυτό συνελήφθη και ένας 18χρονος χειριστής του σκάφους ως ο διακινητής των προσφύγων και μεταναστών."
Αρχίζουν να καταλαβαίνουν, εκεί στην κυβέρνηση, την διαφορά ανθρώπων που επιχειρούν να προστατευθούν από βομβαρδισμούς, τζιχαντιστές και λοιπά κακοποιά στοιχεία από νεοφυείς επιχειρήσεις θαλασσίων λαθρομεταφορών. 
Δείχνουν, σιγά-σιγά, να ξεκολλάνε από το μέχρι πρόσφατα ισχύσαν δόγμα της κυρά-Τασίας:  
"Όλοι τους, πρόσφυγες είναι".